top of page

Joga pre deti pomocou príbehu - Pozdrav slnku


💜🙏Namaste 🙏💚


Ruky si spojíme dlaňami dovnútra a umiestnime do stredu hrudníka. Zavrieme očká, trošku skloníme hlavičku a niečo pekné si zaželáme. Energia, ktorá vznikne pri tomto cvičení, nám pomôže naše priania splniť.

Ručičky zdvihneme oblúkom vysoko nad hlavu smerom k slnku. Dlane smerujú opäť k sebe. Pozdravíme slniečko. Ahoj, slnko!

Ruky nasmerujeme oblúkom dole a zohneme sa až k zemi, pričom zaguľatíme chrbátik a bradu pritisneme na hrudník. Ramená sú ďaleko od uší. Snažíme sa mať kolienka rovné. Pozdravíme zem. Ahoj, zem! Ruky si položíme na kolienka a pozrieme sa dopredu. Ešte stále sme ohnutí. Teraz chrbátik vyrovnáme.

A zopakujeme. Ručičky zdvihneme oblúkom vysoko nad hlavu smerom k slnku, dlane smerujú k sebe a zdravíme slniečko. Ahoj, slnko! Ďakujeme, že na nás svietiš!

Ručičky smerujeme opäť oblúkom dole a zohneme sa až k zemi. Zaguľatíme chrbátik a bradu dáme na hrudník, ramená sú ďaleko od uší. Snažíme pritom mať kolienka rovné. Pozdravíme zem. Ahoj, zem!

Ruky si položíme na kolienka a pozrieme sa dopredu. Ešte stále sme ohnutí. Teraz narovnáme chrbátik.

Výborne!

Pozrieme sa dolu. Kto ešte zdraví slnko? Je to žabka Kvakuška. Ruky si položíme na podložku a nôžkami trošku vyskočíme do výšky. Kva, kva, kva! Kva! Ešte raz poskočíme.

Kolienka položíme tiež na podložku a poriadne sa pozrieme, kto sa skrýva ešte v tráve. Kto to je? Aha, kobra. Ssssss! Ľahneme si na podložku, dlane sú na úrovni hrudníka, a vykukneme z trávy ako kobra. Ssssss! Ahoj, sssssslnko! Pozrieme sa doprava a doľava.

Ešte tu máme jedno zvieratko, ktoré tiež miluje slnko. Je to dolu pozerajúci pes. Postavíme sa na ruky a na nohy. Pozrieme sa medzi kolienka a pozdravíme slnko. Hav - hav, ahoj, slnko!

Nožičkami prídeme až k rukám. So zaguľateným chrbátikom pozdravíme mravce. Ahojte, mravce!

Ruky dáme na kolienka, narovnáme chrbátik a pozrieme dopredu.

Ručičky zdvihneme oblúkom vysoko nad hlavu k slnku, dlane smerujú k sebe. Pozdravíme slniečko. Ahoj, slnko!

Svoje ruky si spojíme dlaňami dovnútra a umiestnime do stredu hrudníka.

💜🙏Namaste🙏💚


Jazyková úprava Lucia Chynoranská

bottom of page